• Ónodi-Szűcs
  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

 • EBP
  • Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

   Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

  • Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

   Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

  • Nővérszálló és bölcsőde is lesz a szuperkórházban

   Nővérszálló és bölcsőde is lesz a szuperkórházban

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

Elnöki reakció a kamarát ért támadásokra

Lapszemle 2017.05.14 08:50 Forrás: ATV - Egyenes beszéd
Elnöki reakció a kamarát ért támadásokra

A támadókat kell megkérdezni, ki áll mögöttük, mert egy vagy két ember önmagában nem tud ekkora fesztivált csinálni a médiában.

2003 óta nem az első és nem is az utolsó támadás éri a kamarát és személy szerint engem, arról viszont a támadókat kell megkérdezni, milyen erő áll mögöttük, hiszen egy vagy két ember önmagában nem tud ekkora fesztivált csinálni a médiában – mondta el Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az utóbbi hetekben a kamarai elnök fizetését, a kamara cégeinek működését firtató írásokról szólva.

Arról, hatékony-e a kamara munkája, az elnök elmondta, ezt nem neki kell megítélnie, de úgy látja, amennyire a kamarától telik, hatékonyan végzik a dolgukat, de sajnos nem telik tőlük közelről sem annyi, mint az elvárható volna, és ennek főképpen törvényi akadálya van. Aki azt gondolja, hogy Európában, főleg egy volt szocialista országban a kamara hatékony tud lenni a politikával szemben, az téved - tette hozzá.

A MOK cégeinek ügyét firtató kérdésekre válaszolva Éger István elmondta, a kamarának két, önállóan működő kft. van a tulajdonában: 2000-ben, az akkori kormány segítségével kft-ként vásárolta meg a székházat, amelyben ma is dolgozik, mert ez adózási szempontból kedvezőbb volt, aztán alapított egy másik kft-t, amelyikből nyugdíjasotthont szeretett volna csinálni, amit éppen a következő kormányzat szociális törvényei lehetetlenítettek el. Ezek a cégek önállóan, saját forrásból működnek.

Az interjúban szóba kerültek azok a 2013 óta a sajtóban többször, sőt már etikai és bírósági eljárásban is megdöntött vádak, melyek újra és újra előkerülnek, így kamarai elnök fizetése is, amelyről Éger István elmondta: ez örök téma, már 2004-ben az akkori államtitkár asszony is foglalkozott vele a Kossuth Rádióban és a kamara honlapján is évekig megtalálható volt, most is megtalálható, aligha titok. A kamara lehetőségeiről, a mentős életpálymodell körüli felháborodásról a teljes beszélgetésben

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink