• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

   Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Ónodi válaszolt a FESZ levelére a béremelésről

Lapszemle 2018.02.06 07:04 Forrás: magyaridők.hu - FESZ
Ónodi válaszolt a FESZ levelére a béremelésről

Az Emmi adatsora a csaknem százezer egészségügyi dolgozó bérét számfejtő Magyar Államkincstár tájékoztatása alapján készült.

Valóban több mint 53 százalékkal emelkedtek az elmúlt tizenhat hónapban három ütemben az egészségügyi szakdolgozói bérek Magyarországon – erősítette meg a Magyar Időknek Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a Független Egészségügyi Szakszervezet és a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (FESZ) levelére válaszolva, amelyben arra hívták fel a figyelmet, hogy az Emmi miniszteének tájékoztatása a béremelés mértékéről nem felel meg a valóságnak, „nemcsak a dolgozóik visszajelzéseit, bérpapírjait nem tükrözik, de a jogszabályban elfogadott bértábla adataival sem egyeznek".

Ónodi-Szűcs Zoltán a Magyar Időknek most egyértelművé tette: az adatsor helyes, és az eltérés abból adódhat, hogy ők végig keresetről és nem alapbérről beszéltek. Emlékeztetett arra, hogy az egészségügyben az alapbéren felül vannak egyéb pótlékok és túlmunkák is.

– A műszakhoz és az éjszakai ügyelethez is jár pótlék, a túlmunkához járulnak plusz bérelemek – hangsúlyozta Ónodi-Szűcs Zoltán. Kitért arra is, hogy az ő adatsoruk a csaknem százezer egészségügyi dolgozó bérét számfejtő Magyar Államkincstár tájékoztatása alapján készült. Hozzátette: az adatok naprakészek, és megfelelnek a valóságnak.

A számháború folytatódik
Hivatalos választ még nem kapott, de nem fogadja el a Magyar Időkben megjelent államtitkári nyilatkozatot a FESZ vezetősége - derült ki facebook oldaluk bejegyzéséből.

Indokaik között szerepel, hogy "olyan adatokra támaszkodik, amit nincs módun kontrollálni, mivel nem érhetőek el, csak a kormányzati szervek részére". Mint írják, "a nyilvánosan elérhető KSH adatok, a Ti nyilatkozataitok nem ezeket a számokat tükrözik., még ha van is olyan aki rengeteg túlmunkával 300 000 Ft feletti bruttó keresetet kap, nem mindegy hogy ezt mennyi munkabefektetéssel éri el, hiszen az embernek élni is kell, nemcsak dolgozni. A cikkben a Miniszter úr egyértelműen bérekről és nem keresetekről beszélt, és ha ő úgy tudja , hogy ennyi a béretek, akkor nem csoda ha nem harcol újabb béremelésekért. Örülnénk, ha az egy órára jutó keresetekről is kapnánk információt, hogy lássuk mennyi teljesítményt kell nyújtani ezekért a keresetekért, már ha a számok igazak - írták.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink