• Ónodi-Szűcs
  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

 • EBP
  • Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

   Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

  • Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

   Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

  • Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

   Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

Pályaválasztási napok az Uzsokiban

Regionális hírek 2017.10.03 07:06 Forrás: Weborvos
Pályaválasztási napok az Uzsokiban

Újszerű kezdeményezéssel próbálja az egészségügy számára megnyerni a Z generáció tagjait az Uzsoki Utcai Kórház.

Újszerű kezdeményezéssel igyekszik megszólítani és az egészségügy számára megnyerni a Z generáció tagjait az Uzsoki Utcai Kórház. „A Mi hivatásunk Éjszakája" program célja, hogy felkeltsék a – főként a 2003-2004-ben született, pályaválasztás előtt álló - fiatalok érdeklődését a különböző egészségügyi szakmai területek iránt.

Az Uzsoki Utcai Kórház kiváló lehetőséget nyújt a programban részt vevő diákoknak arra, hogy bepillantsanak egy korszerű, jól felszerelt kórház életébe kiváló és a szakmában elismert kollégák irányításával. A pályaválasztási programot úgy alakították ki, hogy a célcsoportnak befogadható, érthető, egyben izgalmas legyen, ami segítheti, illetve megerősítheti őket pályaválasztási döntésükben.

Így megmutatnak nekik egy műtőt belülről, megtanítják a helyes kézmosás és a műtéti bemosakodás technikáját. A fiatalok beöltözhetnek műtősruhába, megtanulják az újraélesztés alapjait, megnéznek egy sugárbiztos bunkert, és betekintenek egy kórterembe is. Megmutatják nekik azokat a különleges eszközöket, műszereket, a melyeket a dolgozók nap, mint nap használnak a munkánk során. Összefoglalják számukra a képzési lehetőségeket, ismertetik az egészségügyi hivatásban rejlő lehetőségeket, és a kórház munkatársai első kézből mesélnek saját pályaválasztásuk történetéről, arról, miként lettek a gyógyítás és az ápolás elkötelezettjei.

Azoknak a fiataloknak, akik részt vesznek „A Mi hivatásunk Éjszakája" pályaválasztási programban és egészségügyi szakgimnáziumban folytatják tanulmányaikat, a kórház vezetősége lehetőséget biztosít az 50 órás közösségi szolgálat letöltésére, mentorok közreműködésével szakmai vizsgákra való felkészítésben és a Szakdolgozói Tudományos Napon való részvételre.

A programra jelentkezni a következő elérhetőségeken lehet: foigazgatosag@uzsoki.hu, apolasiigazgatosag@uzsoki.hu, +36-1-467-3700/2500.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink