• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

  • 8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

   8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Gyorsabbá válhat a gyógyszerengedélyeztetés

Regionális hírek 2018.01.26 07:00 Forrás: Semmelweis Egyetem
Gyorsabbá válhat a gyógyszerengedélyeztetés

Egy ilyen sajátos területen csak akkor lehet eredményeket elérni, ha az érintettek tisztában vannak a szabályozási környezettel.

Bemutatkozott az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) Innovációs Irodája a Semmelweis Egyetemen. A OGYÉI-vel való együttműködés elősegíti majd, hogy a lehető leghamarabb eredményes terápia, gyógyszerkészítmény vagy gyógyászati segédeszköz válhasson egy-egy újító ötletből - tudósított az intézmény honlapja.

A Semmelweis Innovációs Partnernapok megnyitóján Balogh András Zoltán, az egyetem Innovációs Igazgatóságának vezetője rövid köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy az együttműködés révén a jövőben hatékonyabbá és professzionálisabbá válhat az egyetem kutatói és kutatócsoportjai számára rendelkezésre álló segítségnyújtás. Az OGYÉI Innovációs Igazgatósága ugyanis olyan speciális szaktudással rendelkezik a gyógyszerkutatások és engedélyeztetések területén, amely erősíti és kiegészíti az egyetem Innovációs Igazgatóságának munkáját.

Dr. Zelkó Romána, a Gyógyszerésztudományi Kar (GYTK) dékánja beszédében elsőként hangsúlyozta az egészségügyi innovációk specialitását, hiszen minden újítás, ami az emberi egészséggel kapcsolatos, szigorúan szabályozott környezetben zajlik. A dékán úgy fogalmazott, egy ilyen sajátos területen csak akkor lehet eredményeket elérni, ha az érintettek tisztában vannak a szabályozási környezettel, és hatékonyan tudnak kommunikálni az engedélyező hatósággal. Elmondta a többi között azt is, hogy az OGYÉI-vel kötött stratégiai együttműködés eredményeként a jövőben a kutatói projektek résztvevői egy-egy mérföldkőhöz érve az egyetem Innovációs Igazgatóságán keresztül konzultálhatnak a hatósággal, elősegítve ezzel a kreatív ötletek eredményes terápiává, gyógyszerkészítménnyé vagy gyógyászati segédeszközzé válását.

Dr. Pozsgay Csilla, az OGYÉI főigazgatója a rendezvényen elmondta, az egyetemmel két éve kötött partnerségi megállapodás egyik manifesztációja épp az Innovációs Iroda bemutatkozása, melynek célja az általuk nyújtott szolgáltatások rövid ismertetése.

Az OGYÉI a European Medicines Agency (EMA) tagszervezeteként olyan nemzetközi ismerettel rendelkezik, ami az egyetemen megalapozott korai innovációs ötleteket képes kibontakoztatni, és eljuttatni arra a szintre, hogy törzskönyvezett, engedélyezett készítmény vagy eszköz válhasson belőlük. Továbbiak a teljes beszámolóban.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink