• Ónodi-Szűcs
  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

 • EBP
  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

  • EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

   EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

  • 352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

   352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

 • EESZT
  • 2018: gépek válaszolnak, ha orvost hívunk

   2018: gépek válaszolnak, ha orvost hívunk

  • Egyre több páciens vált ki e-receptet

   Egyre több páciens vált ki e-receptet

  • Ónodi: már üzembiztosan működik az EESZT

   Ónodi: már üzembiztosan működik az EESZT

Képzés és motivációs ösztöndíj a Péterfy-ben

Regionális hírek 2014.05.08 07:12 Forrás: Weborvos

Uniós támogatással, ötvenmillió forintból képezte dolgozóit a Péterfy Sándor Utcai Kórház.

Közel ötvenmillió forintos uniós támogatásból indított képzést és továbbképzést a Péterfy Sándor Utcai Kórház 2013-ban, a projekt a közeljövőben zárul. A támogatás célja az volt, hogy az ellátás színvonala emelkedjen, a szakemberek és a munkatársak szakmai kompetenciái fejlődjenek. Ennek megfelelően a kórház célja az volt a képzések megszervezésekor, hogy az ellátási illetve az ellátást támogató folyamatokban résztvevő szakdolgozók folyamatszervezési ismereteit továbbfejlesszék így biztosítva a minőségi betegellátást - tudatta az intézmény közleményben.

A projekt képzéseinek megvalósítása a tervezettek szerint 2013. március 8-án indult. Az első képzésen 16 szakdolgozót 8 képzési formában oktattak, elsősorban a GYEMSZI-EFF Intézményben. A pályázati összegből finanszírozták a dolgozók képzési díját, valamint ebből fizették havonta a motivációs ösztöndíjukat. A szakmai tartalom alapját képező képzések sikeresen lezárultak és 2014. márciusára mind a 16 résztvevő oklevelet kapott, különböző felsőszintű szakképesítési formákban.

A projekt részét képezte további 67 osztályvezető ápoló és vezető asszisztens továbbképzése is. Az ő képzésük tavaly május és október között, 5 csoportban zajlott, és egy vállalatvezetési tanácsadásra szakosodott nemzetközi cég vezetésével valósult meg. A képzési program elvégzésével a főnővérek és vezető asszisztensek felkészültek arra, hogy hatékonyan és eredményesen alkalmazzák a korszerű folyamatmenedzsment eszközöket a napi működés során.

A menedzsment jellegű képzés az Európai Unió kiemelt programjának, az életen át tartó tanulás jegyében történt. A pályázó intézmény célja az volt, hogy betegeinek teljeskörű, európai színvonalon történő ellátást biztosítson. A projekt tárgyát így a szakmai minimumfeltételeknek való megfelelés, szakmai kompetenciák bővítése, és az életpálya vonzóvá tétele képezte. A kórház a projekt zárásakor kijelentette, hogy ezek a célok maradéktalanul megvalósultak, a tervezett határidőre.

A Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ "Képzési programok megvalósítása a Péterfy Sándor Utcai Kórházban" című, TÁMOP-6.2.2.A-KMR/11-1-2012-0014 jelű, az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott pályázatát a Humán Erőforrás Programok Irányító Hatóságának vezetője 49 983 749 forint összegű támogatásra érdemesnek ítélte meg, amely száz százalékos Európai Uniós támogatással valósult meg. A projekt 2013. március 8-án indult és várhatóan 2014 májusában fejeződik be.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink