• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

   Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Négy programban fejlesztik a szigetvári kórházat

Regionális hírek 2018.01.29 16:58 Forrás: MTI
Négy programban fejlesztik a szigetvári kórházat

Mintegy 250 milliós forrásból felújítják a kórház hat szakrendelőjét is.

Négy program keretében, összesen mintegy 810 millió forintos európai uniós forrásból indulnak fejlesztések a 70 ezer ember ellátásáért felelős szigetvári kórházban - hangzott el a baranyai városban hétfőn megtartott projektnyitó rendezvényen.

Berecz János, a 410 ágyas, csaknem 460 szakembert foglalkoztató gyógyító intézmény főigazgatója az eseményen közölte: mintegy 250 milliós forrásból újítják fel a kórház hat szakrendelőjét. Megújul a foglalkoztatás-egészségügy, a fül-orr-gégészet, az endoszkópia, a szemészet és a nőgyógyászat szakrendelője, valamint korszerűsítik a radiológiai helyiséget, ahova új digitális röntgen- és csontsűrűség-vizsgáló berendezést is vásárolnak - sorolta. Akadálymentesítik továbbá a kórház főbejáratát és parkolóját.

A főigazgató kiemelte, hogy a 2016 márciusában üzembe helyezett, 860 napelemből álló parkot 243 millió forintból tovább bővítik. A beruházás eredményeként az intézmény áramszükségletének 45-50 százalékát lesz képes saját forrásból fedezni.

Berecz János kitért arra is, hogy 51 szakdolgozó és 6 szakorvos áprilisban kezdődő képzését, a tandíjukat, tanszereiket, az útiköltségüket és a résztvevők ösztöndíját, illetve helyettesítésük költségét is egy 176 millió forintos pályázatból fedezik majd.

További, csaknem 145 millió forintos forrás jut a 2016-ban kialakított sürgősségi betegellátó osztály (SBO) személyzeti feltételeinek biztosítására, amelyhez 24 hónapon keresztül nyújt bértámogatást egy másik, szintén nyertes pályázat - ismertette az igazgató, aki jelezte, hogy az osztály áprilisban kezdi meg az ellátást.

Közölte azt is, hogy az elmúlt 7 évben 3,5 milliárd forint pályázati forrás érkezett a kórházba, a 2010-es 1,8 milliárd forinthoz képest pedig mára mintegy 2,7 milliárdra nőtt az intézmény árbevétele.

Laczó Andrea, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEK) dél-dunántúli térségi igazgatója az eseményen úgy fogalmazott, hogy a fejlesztések a "kórház sava-borsát érintik". A pályázatok céljainak nevezte, hogy az intézmény munkatársai minél jobb körülmények között tudjanak dolgozni, illetve, hogy a gyógyulást kereső betegek magas színvonalon kapják meg a szükséges terápiát. Laczó Andrea felidézte azt is, hogy az uniós forrásokon kívül az elmúlt három évben 150 millió forintot költött az ÁEK az intézmény fejlesztésére.

Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, a térség fideszes országgyűlési képviselőjelöltje a fejlesztéseket méltatva arról is beszélt, hogy a beruházások az intézmény gazdálkodását is javítani fogják. Egyúttal jelezte: 120 vállalkozó, köztük 20 helyi gazdasági társaság beszállítóként járul hozzá az kórház működéséhez. A kormány egészségügyi politikájának eredményeire kitérve Nagy Csaba emlékeztetett arra is, hogy 2010-ben egy 8 éve dolgozó szakorvos bruttó 250 ezer forintos fizetést kapott, ez ma már 750 ezer forint feletti összeget jelent.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink