• Ónodi-Szűcs
  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

 • EBP
  • Megújul és modernizálódik a Semmelweis Egyetem

   Megújul és modernizálódik a Semmelweis Egyetem

  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

  • 352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

   352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

 • EESZT
  • Kell egy kis idő a digitális egészségügyhöz

   Kell egy kis idő a digitális egészségügyhöz

  • EESZT: minden patika határidőre csatlakozott

   EESZT: minden patika határidőre csatlakozott

  • Informatika az egészségügy szolgálatában

   Informatika az egészségügy szolgálatában

Pest megyei ágyszámháború

Regionális hírek 2008.08.22 00:00 Forrás: Magyar Nemzet

Az ágyszámcsökkentés miatt a Flór Ferenc Kórház másik intézménybe csoportosította belgyógyászatához tartozó betegeit.

Mint ismert, a 2007. április elsején életbe lépett, Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter által jegyzett törvény alapján minden kórház köteles a számára meghatározott területen megfelelő ellátást nyújtani, amelyet nem tagadhat meg. Mivel a kiszabott terület növekedése az ágyszám emelkedésével nem állt szinkronban, a Pest megyei Flór Ferenc Kórház nem tudta tovább biztosítani az ellátást.

2008 márciusában a Közép-magyarországi Regionális Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) arra kérte a főváros VII. kerületi Péterfy Sándor Utcai Kórházat, átmenetileg lássák el a kistarcsai intézmény belgyógyászati osztályának betegeit. Sásdi Antal, a Péterfy Sándor Utcai Kórház igazgatója elmondta, eleget tettek a felkérésnek. Két hónapot vállaltak, de a helyzet a mai napig nem változott. Mivel máig nem született megoldás, arra kérték a hivatalos szerveket, csoportosítsák át kórházukhoz a kistarcsai intézményhez tartozó engedélyezett betegellátási számokat, mert ennyi páciens ellátásával túl hamar átlépik az egy hónapra kiszabott teljesítményvolumen-korlátot (tvk), amely a várólisták növekedéséhez vezet. Az ÁNTSZ felszólította a feleket, hogy egyezzenek meg egymás közt.

A Péterfy kórház igazgatója szerint szerint mivel a Flór Ferenc Kórház nem akarja, hogy tvk-ja alacsonyabb legyen, nem szeretné elismerni, hogy képtelen a körzetébe tartozó betegek ellátására. A vezetőség így újra az ÁNTSZ-hez fordult. Kányádi Erzsébet, az ÁNTSZ egészségügyi igazgatási osztályvezetője a lapnak elmondta, a Pest megyei önkormányzat azon dolgozik, hogy megtalálja a lehetséges megoldásokat. Szűcs Lajos, a Pest megyei önkormányzat elnöke közölte, az ügy végjeges és a betegek számára megnyugtató megoldása érdekében szükségesnek tartják, hogy a Flór Ferenc Kórházban az eddigieknél több aktív ágy álljon rendelkezésre.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink