• kórházadósság
  • Egyre nagyobb bajban az állam, rekordon a tartozás

   Egyre nagyobb bajban az állam, rekordon a tartozás

  • Mégsem tartják csalóknak a kórházigazgatókat?

   Mégsem tartják csalóknak a kórházigazgatókat?

  • Kökény: Van mitől félni az egészségügyben

   Kökény: Van mitől félni az egészségügyben

 • Zombor-csomag
  • Ágazati egyeztetés: a mackósajttól a forráshiányig

   Ágazati egyeztetés: a mackósajttól a forráshiányig

  • A nővérek türelme elfogyott, ki lesz a következő?

   A nővérek türelme elfogyott, ki lesz a következő?

  • Zombort hiába várták a konferenciára

   Zombort hiába várták a konferenciára

 • bérrendezés
  • Akciószövetség: Ne szavazzák meg az adócsökkentést!

   Akciószövetség: Ne szavazzák meg az adócsökkentést!

  • Online pénztárgépet az orvosoknak is!

   Online pénztárgépet az orvosoknak is!

  • Gyászjelentés – Az ápolók helyzete Magyarországon

   Gyászjelentés – Az ápolók helyzete Magyarországon

Szerkezetkész a kaposvári kórház új épületegyüttese

Regionális hírek 2011.06.30 14:40 Forrás: MTI

Az új diagnosztikai központot októberben, az északi tömböt december végén adják át.

Szerkezetkész a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház új épületegyüttese. Ez alkalomból csütörtökön - az építőiparban ilyenkor szokásos - bokrétaünnepséget tartottak a több mint 12 milliárd forint értékű, európai uniós forrásból megvalósuló Pólus beruházás első ütemében őszre elkészülő diagnosztikai központ és az év végén átadandó északi tömb építési területén.

Gelencsér Attila (Fidesz), a fenntartó Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő köszöntőjében a beruházásról szólva hangsúlyozta: egy a somogyi betegeket a korábbiaknál sokkal jobban kiszolgáló, az ott dolgozók komfortérzetét javító, környezetbarát, hatékonyan működtethető létesítmény épül, amelynek most "a legmagasabb pontjához érkeztünk, de nem a legfontosabbhoz. A legfontosabb pont majd az lesz, amikor az első somogyi beteg itt meggyógyul" - mondta a politikus.

A közgyűlés elnöke az épület készültségi fokára utalva azt mondta: a keretek készen vannak, tartalommal az egészségügy újjászervezését célzó Semmelweis Tervben foglaltak megvalósulása tölti meg. Ez utóbbi kapcsán felmutatta azt a Semmelweis Tervhez igazított, a közelmúltban elkészült tervezetet, a "somogyi Semmelweis Tervet", amelyben a megye sajátosságait figyelembe véve kidolgozták a négy somogyi fekvőbeteg-ellátó intézmény és a hét járóbeteg-szakrendelő kapacitás- és feladatelosztását.

"A mi elképzeléseink készen vannak, vagyis nemcsak a házzal, nemcsak a falakkal, a betonnal, hanem az itt folyó munka tartalmával is foglalkoztunk" - mutatta a terjedelmes tanulmányt Gelencsér Attila.

A kivitelezést végző Kapos Kórház Konzorciumban részt vevő Hérosz Építőipari Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gerencsér László az ünnepségen arról tájékoztatta a fenntartót, illetve a megjelent országgyűlési képviselőket, polgármestereket, kórházi vezetőket és szakdolgozókat, hogy az alapkő letételétől, ez év január 4-től folyó munkálatok az építési ütemtervnek megfelelően haladnak.

A négy régi épület lebontása után a mintegy 24 ezer négyzetméter területű épület szerkezetépítése során csaknem 15 ezer köbméter betont és 1800 tonna betonacélt építettek be, közben elkészültek a szigetelési, gépészeti és villamos alapszerelési munkálatokkal is.

Az új diagnosztikai központ épületét ez év októberében, az északi tömböt pedig december végén adják át.

A beruházás kis átfedéssel a II/a ütemmel folytatódik: több mint tízezer négyzetméter alapterületen újabb két épületszárnyat és a hozzájuk tartozó központi közlekedőt építik meg.

Kapcsolódó hírek

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink