Véradások országszerte
hirdetés
Regionális hírek / Vissza a rovat főoldalára »

Szerkezetkész a kaposvári kórház új épületegyüttese

Az új diagnosztikai központot októberben, az északi tömböt december végén adják át.

Szerkezetkész a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház új épületegyüttese. Ez alkalomból csütörtökön - az építőiparban ilyenkor szokásos - bokrétaünnepséget tartottak a több mint 12 milliárd forint értékű, európai uniós forrásból megvalósuló Pólus beruházás első ütemében őszre elkészülő diagnosztikai központ és az év végén átadandó északi tömb építési területén.

Hirdetés

Gelencsér Attila (Fidesz), a fenntartó Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő köszöntőjében a beruházásról szólva hangsúlyozta: egy a somogyi betegeket a korábbiaknál sokkal jobban kiszolgáló, az ott dolgozók komfortérzetét javító, környezetbarát, hatékonyan működtethető létesítmény épül, amelynek most "a legmagasabb pontjához érkeztünk, de nem a legfontosabbhoz. A legfontosabb pont majd az lesz, amikor az első somogyi beteg itt meggyógyul" - mondta a politikus.

A közgyűlés elnöke az épület készültségi fokára utalva azt mondta: a keretek készen vannak, tartalommal az egészségügy újjászervezését célzó Semmelweis Tervben foglaltak megvalósulása tölti meg. Ez utóbbi kapcsán felmutatta azt a Semmelweis Tervhez igazított, a közelmúltban elkészült tervezetet, a "somogyi Semmelweis Tervet", amelyben a megye sajátosságait figyelembe véve kidolgozták a négy somogyi fekvőbeteg-ellátó intézmény és a hét járóbeteg-szakrendelő kapacitás- és feladatelosztását.

"A mi elképzeléseink készen vannak, vagyis nemcsak a házzal, nemcsak a falakkal, a betonnal, hanem az itt folyó munka tartalmával is foglalkoztunk" - mutatta a terjedelmes tanulmányt Gelencsér Attila.

A kivitelezést végző Kapos Kórház Konzorciumban részt vevő Hérosz Építőipari Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gerencsér László az ünnepségen arról tájékoztatta a fenntartót, illetve a megjelent országgyűlési képviselőket, polgármestereket, kórházi vezetőket és szakdolgozókat, hogy az alapkő letételétől, ez év január 4-től folyó munkálatok az építési ütemtervnek megfelelően haladnak.

A négy régi épület lebontása után a mintegy 24 ezer négyzetméter területű épület szerkezetépítése során csaknem 15 ezer köbméter betont és 1800 tonna betonacélt építettek be, közben elkészültek a szigetelési, gépészeti és villamos alapszerelési munkálatokkal is.

Az új diagnosztikai központ épületét ez év októberében, az északi tömböt pedig december végén adják át.

A beruházás kis átfedéssel a II/a ütemmel folytatódik: több mint tízezer négyzetméter alapterületen újabb két épületszárnyat és a hozzájuk tartozó központi közlekedőt építik meg.

2011-06-30 14:40
Forrás: MTI

Javasolja e cikket ismerőseinek is a Google keresőben!

Kapcsolódó cikkek

Tetszik a cikk?

Nyomtatás Cikk küldése e-mailben Hozzászólás a cikkhez
hirdetés
Ezt már olvasta?

Egymás kárára akvirálni rendkívül etikátlan!

A szervezetek együttműködése, közös fellépése növeli az érdekképviselet erejét.

Ezer orvos az Operaházban

Az orvosok mellett a szakdolgozók és a betegek képviselői is ott lesznek az előadáson.

Épül a kaposvári Pólus-kórház

Utánajártunk, hogy milyen lesz a Kaposi Mór Oktató Kórház a fejlesztés eredményeként.

BENU Patikahálózat Magyarországon

Újabb modernizált BENU Patikák nyíltak

A márciusi nyitással már 48-ra nőtt a felújított gyógyszertárak sora.

hirdetés