• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

   Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

 • EBP
  • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

   Mitől lesz szuper a szuperkórház?

  • Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

   Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

  • EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

   EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

 • EESZT
  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

  • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

   EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

Újabb kínai partnere van a debreceni egyetemnek

Regionális hírek 2017.11.03 14:10 Forrás: Unideb.hu
Újabb kínai partnere van a debreceni egyetemnek

A China Pharmaceutical University a 17. kínai egyetem, amellyel együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem.

Az egyik legrangosabb kínai egyetemmel kötött együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem. Az ázsiai delegáció tagjai a november 2-ai találkozón az oktatói, hallgató mobilitásról és közös kutatási projektek kidolgozásáról egyeztettek.

A 1936-ban alapított, elsősorban gyógyszerésztudományi képzést nyújtó China Pharmaceutical University előkelő helyen áll a kínai egyetemek rangsorában, a tradicionális kínai gyógyászat területén pedig az egyik legjelentősebb felsőoktatási intézmény.

A Nanjing városában található egyetem kancellárja és gyógyszerésztudományi karának dékánja által vezetett 5 fős delegáció csütörtökön látogatott a Debreceni Egyetemre. A vendégeket Tőzsér József egészségipari innovációért és képzésfejlesztésért felelős rektorhelyettes, Vecsernyés Miklós, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánja, valamint Papp Zoltán, az Általános Orvostudományi Kar tudományos dékánhelyettese fogadta - tudatta az egyetem honlapja.

A két egyetem vezetői együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá, és egyeztettek az oktatók, hallgatók cseréjének lehetőségeiről, valamint közös kutatási projektek kidolgozásáról. A delegáció tagjai találkoztak Mátyus Lászlóval, az Általános Orvostudományi Kar dékánjával is és látogatást tettek a Gyógyszerésztudományi Karon. A jövőbeni együttműködésben e két karon kívül még a Természettudományi és Technológiai Kar lehet érintett.

A China Pharmaceutical University a 17. kínai egyetem, amellyel együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem, a Nanjingben található intézményekkel pedig kifejezetten erős az egyetem kapcsolata. A hallgatók részéről nagy az érdeklődés az ázsiai képzések iránt, idén már 6 hallgató utazott ösztöndíjjal a városba, egy informatikai és közgazdasági képzést nyújtó intézménybe. A mostani megállapodással a diákoknak és oktatóknak lehetőségük lesz további tudományterületeket érintő mobilitási programokban részt venniük, amelyek elsősorban Erasmus+ és Campus Mundi ösztöndíjak keretében valósulhatnak meg. A Debreceni Egyetemnek jelen 268 kínai hallgatója van, az orvos- és egészségtudományi képzésekben összesen 61-en vesznek részt.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink